Naslovnica Ekonomija Zenička obilaznica mogla bi ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći stub...

Zenička obilaznica mogla bi ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći stub rasvjete na svijetu

4075

Dok se građani BiH pitaju kada će biti izdate dozvole kako bi se promet zeničkom obliznicom mogao nesmetano odvijati, građani Zenice i okoline slave jer se najviši stub rasvjete na svijetu nalazi tačno iznad njiihovih glava.

Kako nam javljaju iz Guinnessove knjige rekorda, ovaj stub rasvjete se vidi čak i sa Mjeseca, te postaje ozbiljna konkurencija Las Vegasovom blještavom raskošu. Kako obliznica još uvijek nije u funkciji, raspisan je tender za alternativne funkcije obilaznice. Neke od najboljih ponuda su da se na obilaznici naprave otvoreni bazeni, za koje Zeničani nisu sigurni da će imati ovo ljeto, a s obzirom na količinu vode koju obilaznica akumulira, ovo se čini i kao najlogičnije rješenje.

Drugi prijedlog je da se na 11 km dugoj stazi trči četvrtmaraton ili da se organizuje skakanje u vrećama za sve sve gradske vijećnike koji su već 25. godinu rođeni Zeničani. Odvažnija ideja dolazi od investitora, domaće kompanije Almy, te on predlaže da se, do konačnog otvorenja oblizanice, oblizanica koristi kao parking za space shuttleove jer smatra da se svakako neće ranije dobiti sve potrebne dozvole.

Na raspisani tender javio se i Chuck Norris, a on je voljan iznajmiti ovaj prostor za svrhe snimanja akcijskih filmova. Spreman je za ovakav najam u budžet grada Zenice mjesečno inkasirati 7 miliona KM. Možda čak Chuck Norris dobije Almy na tenderu.

Komentari