Naslovnica Sport Željo za 100. rođendan časti sve protivnike bodovima

Željo za 100. rođendan časti sve protivnike bodovima

537


Fudbalski klub Željezničar ove godine slavi 100. godišnjicu osnivanja i tim povodom će častiti sve protivnike bodovima, objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba iz Zvorničke ulice. Plavi sa Grbavice su u slavljeničkoj 2021. godini odigrali 10 službenih utakmica i u svakoj su protivniku poklonili najmanje bod, te im je ostalo da to učine u još pet utakmica do kraja sezone.
„Fudbalski klubovi povodom važnih jubileja najčešće pokušavaju pokloniti navijačima titule ili neki historijski rezultat, ali mi smo odlučili da ćemo 100. rođendan proslaviti tako što ćemo sve naše sportske rivale častiti barem jednim bodom. Na taj način još jednom pokazujemo originalnost i posebnost našeg Želje“, navodi se u saopštenju.
Željo je ove godine častio Olimpik sa šest, a Sarajevo i Tuzlu City sa po četiri boda u dvije odigrane utakmice. Tuzlacima su Plavi poklonili i prolazak u polufinale kupa Bosne i Hercegovine. Nije loše prošao ni stariji tuzlanski klub – Sloboda, kojoj su poklonjena tri boda, a po bod su dobili Radnik i Mladost iz Doboja kod Kaknja.
Da bi ispunili svoje obećanje, igrači Bake Sliškovića u preostalih pet utakmica takmičarske 2020/21. moraju častiti još Široki Brijeg, s kojim igraju večeras, Velež, Borac, Zrinjski i Krupu.
Željeznički sportski klub Sarajevo osnovan je u proljeće 1921. godine, a 19. septembra 1921. godine Savez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922.

Komentari