Naslovnica Politika Valentin Inzko podnio zahtjev za „integralni hljeb“

Valentin Inzko podnio zahtjev za „integralni hljeb“

112

Valentin Inzko potvrdio je da u augustu ove godine napušta poziciju predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. Inzko je poziciju Visokog predstavnika obnašao punih 12 godina, a ostat će upamćen kao jedan od najvjernijih bosanskohercegovačkih navijača u svim sportovima, sa neizostavnim šalom oko vrata.

Inzko će preostalo vrijeme u Bosni i Hercegovini iskoristiti da posjeti što više restorana i turističkih atrakcija, a koje nije uspio tokom mandata jer gotovo da nije imao slobodnog vremena zbog prečestalog oštrog osuđivanja i izražavanja zabrinutosti.

Osim toga gospodin Inzko nam je potvrdio da će u narednom periodu uputiti zahtjev za „integralni hljeb“ ka Vijeću za implementaciju mira.

– Za ovih 12 godina aktivnog rada i saradnje sa bosanskohercegovačkim političarima, naučio sam da je najvažnije pobrinuti se za sebe. S obzirom da ću od augusta biti nezaposlen odlučio sam da iskoristim mehanizam i da zatražim integralni hljeb dok ne pronađem novi posao u matičnoj Austriji, izjavio je Valentin Inzko

Dopisnici Karaktera na hodnicima OHR-a dobili su informacije da će mjesečna naknada za gospodina Inzka iznositi simboličnih 19.999,99 eura, a istu može primati naredne četiri godine.

Inzka će po trenutnim najavama zamijeniti njemački diplamata Christian Schmidt. Christian Schmidt rođen je 1957. godine. Po zanimanju je pravnik i advokat, a od 1990. godine je član Bundestaga.

Komentari