Naslovnica Politika U SDA pripremaju akciju ‘Brzi dogovor 2022’

U SDA pripremaju akciju ‘Brzi dogovor 2022’

269

Po uzoru na američke vojne trupe koje učestvuju u vojnoj vježbi ‘Brzi odgovor 2021’ Stranka demokratske akcije (SDA) priprema akciju ‘Brzi dogovor 2022’ koji predstavlja dogovor za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Kako saznajemo koordinator ove akcije bit će Asim Sarajlić, jedan od najutjecajnijih ljudi u državi koji vrlo brzo završava stvari.

SDA u okviru ove akcija planira dogovoriti sa opozicijom nekoliko ‘ikebana’ kandidata za ovu poziciju, ali uz garanciju da će za člana Predsjedništva BiH ipak biti izabran Bakir Izetbegović. Pored privida demokratije cilj ove akcije je i nastavak predsjedavanja Bakira kao najiskusnijeg člana Predsjedništva BiH. Poznato je da trenutni član Predsjedništva BIH, Šefik Džaferović predstavlja svojevrsnog Bakirovog avatara u najvišem izvršnom organu države, zbog čega je dobio hemoroide o čemu smo ranije već pisali.

‘Brzi dogovor 2022’ obuhvatit će sve probosanske stranke koje pokušavaju napraviti treći blok u Republici srpskoj, a SDA će zauzvrat podržati opozicionog kandidata u ovom bh. entitetu u već unaprijed izgubljenoj borbi.

Iz SDA su vrlo kratko prokomentarisali da je ‘Brzi dogovor 2022’ već dobio podršku svih uključenih aktera, a da je Asim za svakoga završio po jedno ili više radnih mjesta kod glumca i ostalih uglednih poslodavaca.

Komentari