Naslovnica Društvo U centru Banja Luke osvanuo grafit u znak podrške mladiću Patku

U centru Banja Luke osvanuo grafit u znak podrške mladiću Patku

1007

Nepoznate osobe sinoć su na robnoj kući Boska u centru Banjaluke ispisale grafit u znak podrške poznatom lokalnom šaljivdžiji, mladiću Patku, koji nije uspio izvući popravni i morat će ponavljati školsku godinu. Pojedini čak sumnjaju da će Patak odustati od školovanja i posvetiti se pisanju šaljivih fikcija.

Iako su neki zlonamjernici htjeli prikazati ovaj natpis kao znak podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću, antifašistička Banjaluka bila je vrlo jasna: – Ovo je za našeg Patka!

Patak je mladić iz Banjaluke koji ima potrebu da događaje predstavlja drugačijim nego što su bili i sklon je izvrtanju istine, zbog čega je i dobio ovaj nadimak. Unatoč tome, među Banjalučanima je omiljeni lik.

„Zahvalan sam svojim drugarima koji me na ovaj način podržavaju i motivišu da nastavim svoje školovanje, odnosno da još jednom pokušam, ali bojim se da nakon ovoga nemam prava na popravni. Gledat ću da ostatak svog života provedem u miru, samostalno i posvetit ću se pisanju“, izjavio je mladi Patak.

Još uvijek nije poznato hoće li Patak ostati u Banjaluci ili će se seliti kao i mnogi njegovi vršnjaci. Njegova želja je da se pokuša domaći Švedske, ali je kategoričan da će pisati na srpskom jeziku.

Komentari