Naslovnica Politika Predsjedništvo SDA organizovalo pripreme za izbore 2022. na piramidama u Visokom

Predsjedništvo SDA organizovalo pripreme za izbore 2022. na piramidama u Visokom

1630

U Arheološki park “Bosanska piramida Sunca” jutros je stiglo 29 članova Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), a domaćin im je bio Semir Osmanagić. Posjetu Arheološkom parku izbjegao je Denis Zvizdić zbog ranije preuzetih obaveza napuštanja stranke.

Kako nam je potvrđeno iz Predsjedništva SDA, oni su organizirali ovu posjetu kako bi ozvaničili pripremu za naredne izbore, koji bi se trebali održati u oktobru 2022. godine. Evidentno je da SDA u posljednjim izbornim ciklusima bilježi pad podrške birača, pa su po uzoru na neke od najvećih sportista željeli iscrpiti energiju iz najvećih svjetskih piramida.

„Svi su u medijima mogli vidjeti da je najbolji teniser svijeta, naš dragi komšija Novak Đoković već tri puta dolazio na piramide u Visoko. To mu je dalo snage i fokusiralo ga da se pripremi za osvajanje nekih važnih turnira. Nedavno je i naš dragulj Jusuf Nurkić posjetio piramide dok se priprema za narednu NBA sezonu. Zato sam ja i odlučio da dovedem najuže rukovodstvo stranke na piramide kako bi spremno ušli u novu predizbornu sezonu koju ćemo startati odmah nakon godišnjih odmora“ izjavio je predsjednik SDA, Bakir Izetbegović.

Haris Zahiragić dodatno je naglasio: „Ako se može posjećivati gospa u Međugorju, možemo i mi sveto brdo u Visokom. Dok se oni igraju vlasti u Kantonu Sarajevu, mi ćemo ponovo da vodimo državničku politiku i pokažemo našu snagu.“

Podsjećamo da je Boris Becker nedavno izjavio: “Novak crpi energiju iz posebnog ‘svetog brda’. Đoković je već nekoliko puta posjetio Visoko u Bosni i Hercegovini, gdje se nalazi to sveto brdo“. Očigledno poučeni dobrim rezultatima sportista iz BiH i regiona i reprezentacija SDA traži svaki način da se vrati na pobjednički kolosijek.

Komentari