Naslovnica Društvo Policajci nezadovoljni skraćivanjem policijskog sata: Uvijek po našem džepu

Policajci nezadovoljni skraćivanjem policijskog sata: Uvijek po našem džepu

126

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je prihvatila prijedlog Kriznog štaba FBiH i skratila trajanje policijskog sata koji će od danas trajati od 23 do 5 sati ujutro zbog čega su svoje nezadovoljstvo izrazili pripadnici policijskih snaga.

Kako su nam izjavili nezadovoljni policajci uvijek se udara po njihovom džepu, a o izjednačenosti dubine džepova na prostoru cijele Federacije BiH da i ne govore.

Policajci su nezadovoljni ovom mjerom jer će kršenje ove uredbe sad biti mnogo manje nego je to bilo u proteklim mjesecima, a to će se direktno odraziti na njihove kućne budžete.

„Kako sada ja da zaradim petobu više!? Do 23 sata ljudi će se stići vratiti kućama i neću imati koga legitimisati i kazniti, odnosno progledati mu kroz prste“, izjavio je nezadovoljni policajac čiji je identitet od ranije poznat organima gonjenja, ali ne i našoj redakciji.

Ovaj pripadnik nekog od svih ministarstava unutrašnjih poslova FBiH dodao je da su barem poslušali Krizni štab, pa skratili trajanje od 22 sata. Navodi da bi u tom periodu možda mogao prihodovati barem dodatnu cvaju, a pronašla bi se i neka žrtva za usavršavanje fizičke kondicije i borilačkih vještina.

Podsjećamo da je do sada je policijski sat trajao od 21 do 5 sati ujutro. Ovaj prijedlog Kriznog štaba uslijedio je zbog poboljšanja epidemiološke situacije na teritoriji FBiH. Treba istaći da je Krizni štab predložio da policijski sat traje od 22, ali je Vlada FBiH donijela odluku da to bude od 23 do 5 sati ujutro.

Komentari