Naslovnica Društvo Otpad u Mostaru progovorio: Smjestite nas bilo gdje, pocrkasmo na ovoj vrelini

Otpad u Mostaru progovorio: Smjestite nas bilo gdje, pocrkasmo na ovoj vrelini

21

Već skoro mjesec dana Mostar se suočava s ogromnim problemima odlaganja otpada. Građani su nezadovoljni i svoj bunt iskazuju ostavljanjem smeća ispred gradske vijećnice. Međutim nezadovoljstvo vlada i među otpadom i na današnjoj press konferenciji predstavnik otpada izjavio je da ih smjeste bilo gdje jer pocrkaše na ovoj vrelini.

O ovom problemu već smo govorili u trinaestom izdanju satirične emisije Nedjeljom prije kupanja, pa pogledajte prijedlog rješenja koji smo dali jučer.

Poznato je da se u Mostaru 40 celizijusovih stepeni osjeća kao 50, pa ni otpad više ne može trpiti ljudske gluposti. Predstavnik mostarskog otpada, Kesar Smetljić, poručio je gradskim vlastima: “Meni treba 250 godina da se raspadnem ako me dobro zbrinete, ovako, vašim odnosom trebat će mi i pola milenijuma da ispunim svoju misiju. Jasno nam je da se ne brinete da li ćete ostati na vlasti, jer izbora nema, ali morate se brinuti o nama, vi ste nas i proizveli”, kategorično je završio svoje izlaganje Smetljić.

Nepostojanje sistematskog i ekološki prihvatljivog procesa odlaganja otpada utjecalo je i na džepove građana Mostara jer ih policija kažnjava za nelegalno odlaganje otpada.

Komentari