Naslovnica Ekonomija Od danas putem Glovo aplikacije naručite vakcine na kućnu adresu

Od danas putem Glovo aplikacije naručite vakcine na kućnu adresu

119

Nakon što su uvidjeli da različiti nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini nisu sposobni ugovoriti nabavku vakcina za svoje građane, ova relativno nova kompanija u svoju redovnu ponudu uvrstila je i vakcine protiv virusa COVID-19.

Glovo je španjolski start-up za brzu trgovinu osnovan u Barseloni 2015. godine. Glovo na zahtjev korisnika kupuje, preuzima i isporučuje proizvode naručene putem mobilne aplikacije. Nudi više usluga, a najpopularnija ponuda je dostava hrane. Od početka pandemije Glovo je jedna od najbrže rastućih kompanija, te su odlučili da se zahvale svojim korisnicima i da u državama u kojima nema dovoljno vakcina ponude posebne akcije.

Kako nam je rekao Oscar Pierre jedan od osnivača Glova, kroz distribuciju vakcina u Bosni i Hercegovini žele pokazati da su društveno odgovorna kompanija.

Harun Vakcinić, šef Glovo PR službe za Zapadni Balkan pojasnio je i na koji način je moguće naručiti vakcine, kao i od kojih proizvođača. „Trenutno u ponudi imamo četiri vrste vakcina Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sputnjik V i Sinopharm. Za naše najvjernije korisnike osigurali smo i posebne ponude. Npr. ukoliko naručite mesnu platu iz Restorana Brajlović, uz to dobivate tri doze vakcine Pfizer. Ukoliko pak želite da se vakcinišete AstraZenecom, posebna ponuda je u kombinaciji sa narudžbama velikih McMenija u McDonaldsu. Sinopharm dolazi u kombinacija sa narudžbama iz Restorana Kimono, dok se Sputnjik služi uz narudžbu velikih ćevapa sa lukom iz bilo koje ćevabdžinice. Za više informacija pratite našu aplikaciju”, zaključio je gosp. Vakcinić.

 

Komentari