Naslovnica Društvo Ministar Čampara: Edin Gačić je asocijalan tip, nikome nije ništa lajkao protekle...

Ministar Čampara: Edin Gačić je asocijalan tip, nikome nije ništa lajkao protekle tri godine

7

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara potvrdio je u razgovoru za karakter.ba da policija na osnovu provjere operativnih informacija pokušava doći do mjesta kretanja Edina Gačića, ali da im problem predstavlja to što je riječ o asocijalnom tipu koji nije mnogo kontaktirao sa okolinom.

“Naše botovske službe su pokušale na sve načine da stupe u kontakt sa Gačićem ali je sve bilo neuspješno. Obavili smo sve operativne radnje kao što su kreiranje profila na facebooku ‘Jaca Slatka mala’ te smo poslali zahtjev za prijateljstvo ali nas Gačić još nije prihvatio. Također, zapratili smo ga na twitteru i instagramu međutim Gačić ima visoko znanje o korištenju računara te je ranije onemogućio svima koji žele da prate njegovo kretanje na društvenim mrežama”, izjavio je ministar Čampara.

Čampara navodi da rade u saradnji s policijom iz Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Pokušat ćemo ga još zapratiti na Linkedinu pa ćemo vidjeti šta će biti. Otežavajući faktor je to što niko ne prati ljude koji nemaju puno lajkova, a ovo je naš maksimum koji možemo pružiti u ovom trenutku”, dodao je Čampara na kraju razgovora.

Komentari