Naslovnica Politika Mehmedović: Građani BiH će oprostiti Srbiji što ih je vakcinisala

Mehmedović: Građani BiH će oprostiti Srbiji što ih je vakcinisala

368

Šemsudin Mehmedović, visokopozicionirani član SDA i neumorni zaštitnik novčanika svog naroda, rekao je da će građani Bosne i Hercegovine oprostiti Srbiji što ih je vakcinisala usprkos činjenici da ih je tim činom zapravo prevarila. Dodao je da bi BiH trebala uzvratiti recipročnim mjerama prema građanima Srbije.

„Građanin Bosne i Hercegovine, ako ode u Beograd, ne može proći ispod 200-300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i naravno dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo vrše prevaru građana Bosne i Hercegovine”, naveo je ranije Mehmedović u svojoj briljantnoj ekonomskoj analizi koja je imala velikog odjeka u BiH i regionu.

Mehmedović je danas pojasnio da bi građani BiH ipak trebali oprostiti Srbiji što ih je vakcinisala, ali ne i zaboraviti.

„Ta vakcinacija je još jedan vid agresije Srbije na tijela i džepove građana BiH. Oprostiti treba, ali ne i zaboraviti. Država BiH mora uzvratiti istom mjerom“, rekao je Mehmedović i naveo nekoliko konkretnih prijedloga za recipročne mjere ka građanima Srbije.

„Zašto turistima iz Srbije ne bismo naplaćivali ćevape skuplje? Zašto ne bi plaćali duplo skuplju cijenu za vožnju trebevićkom žičarom od naših građana? To su sve mjere kojima je moguće nadomjestiti novčani gubitak koji su naši građani imali zbog odlaska na vakcinaciju u Srbiju“, istakao je državni parlamentarac Mehmedović.

On je također pozvao sve Bosance i Hercegovce koji namjeravaju ići na vakcinaciju u Srbiju da to čine na patriotski način tako što će prije puta natočiti gorivo i kupiti dovoljno bureka, kifli, pašteta i jogurta u BiH, kako ne bi morali ostavljati novac Republici Srbiji samo zato što su tamo besplatno vakcinisani.

Komentari