Naslovnica Sport Međugorje uputilo zvaničnu žalbu na Beckerovu izjavu o “svetom brdu” u Visokom

Međugorje uputilo zvaničnu žalbu na Beckerovu izjavu o “svetom brdu” u Visokom

5952

Iz Crkve Sv. Jakova u Međugorju upućena je zvanična žalba na Beckerovo gostovanje na Eurosportu, tokom kojeg je rekao da Novak Đoković (ATP 1) crpi energiju iz “svetog brda” u Visokom.

U svojoj žalbi naveli su da u Bosni i Hercegovini postoji samo jedno Sveto brdo i to ono u njihovom mjestu, u Međugorju, gdje se 1981. godine ukazala Djevica Marija. Dalje, oni navode kako ovakve izjave za cilj imaju samo ekonomsku pozadinu i razvoj vjerskog turizma što oni razumiju, primjenjuju, ali ne odobravaju.

Crkva Sv. Jakova žalbu je uputila Odjeljenju za hodočašća i svetišta Međureligijskog komiteta “Bog je jedan, ali valuta je beskonačno”. Iz ovog Odjeljenja još uvijek nisu reagirali i čeka se njihova konačna odluka.

Podsjećamo da je Boris Becker, nekadašnji Novakov trener gostujući kao stručni komentator na Eurosportu komentirao pobjedu Đokovića i osvajanje nove Grand slam titule i to one koju je ponajtaže osvojiti, Roland Garros, riječima:

– Novak crpi energiju iz posebnog “svetog brda”. Đoković je već nekoliko puta posjetio Visoko u Bosni i Hercegovini gdje se nalazi to “sveto brdo”. Nema sumnje da mu energija, za koju on kaže da tamo dobija, pomaže u ovakvim mečevima kao što je bilo protiv Tsitsipasa.

Komentari