Naslovnica Politika Karakter.ba donosi 7 mogućnosti kako da zaradite za svoj glas

Karakter.ba donosi 7 mogućnosti kako da zaradite za svoj glas

6

Donosimo vam 7 mogućnosti kako da monetizirate svoj glas na predstojećim izborima. Ako vam nijedan od ponuđenih načina ne odgovara, onda je potrebno da se potpuno besplatno, onako gospodski i damski, slobodno i zdravorazumski odlučite za nekog između 7.000 kandidata na ovim izborima. Ako vam ni to ne odgovara, onda poništite listić, napišite nešto smiješno fotografišite to i objavite na društvenim mrežama, zabavite se. Ako ni to nećete onda se jebite i to je jedino legitimno opravdanje zašto niste izašli na izbore.

Prva mogućnost: Nađete lokalnog političara koji je voljan da vam plati 20 ili 50 maraka za vaš glas. Najbrži i najlakši način zarade. Posljedice su da vas taj političar nikad neće zaposliti, svaki mjesec će višestruko naplatiti tih 20 maraka iako vi to ni ne znate i kupit će vas svaki naredni put.

Druga mogućnost: Sedmična gebira. Glasate za onog ko vam je donio izborni paketić, osigurate sebi kakav takav život za 7 dana, litar ulja, pola kile kafe i kilogram brašna svakome može osigurati 7 dana života. Posljedice su da zaboravite na ostalih 1454 dana svog života u naredne 4 godine.

Treća mogućnost: Oralni sex, ali samo ako glasate za SDA. Čuli smo da postoji dotična dama koja nudi oralni sex ako glasate za SDA. Ako to uradite jedina posljedica je da ste ga vi popušili.

Četvrta mogućnost: Posao u javnoj instituciji. Ovo je već ozbiljna ponuda i ne odbija se lako, posebno ako nemate posao odranije. Zato vam savjetujemo da ovo prihvatite, ali zapamtite da ni tada niko ne može znati za koga ste glasali. Ako vas stvarno zaposle jedina posljedica je da ćete morati častiti familiju, tog političara i njegovu familiju.

Peta mogućnost: Zadržavanje posla u javnoj instituciji. Ako ste već dugo godina zaglavili na istoj poziciji u javnoj instituciji svejedno vam nema pomoći. Oni nit’ mogu s vama, ali ne mogu ni bez vas. Glasaj, pa šta bude. Posljedica je da ćeš ostati na istom radnom mjestu koje ti se gadi, al’ plata redovna.

Šesta mogućnost: Glas za glas! Ovo je moguće jedino za 7000 privilegovanih stanovnika ove zemlje koji su kandidati na izborima. Prodajte svoje glasove i kupite od drugog isto, jer ako nemate ljude u biračkom odboru kako mislite osvojiti mandat? Moguće posljedice su da će vas kolega slagati i da ostanete bez njegovih glasova. A kakav bi to bio političar, a da ne laže!?

Sedma mogućnost: Klađenje! Opkladite se s najboljim prijateljima ko će pobijediti na izborima i postavite ulog. Izađi i glasaj da pomogneš svom kandidatu jer Bakir nije kandidat i čuda su moguća. Posljedice su da ćeš izgubiti uloženu lovu, ali zamisli dobiješ.

Komentari