Naslovnica Politika Građani zabrinuti: Načelnik Ugljevika objavio samo dva Facebook statusa

Građani zabrinuti: Načelnik Ugljevika objavio samo dva Facebook statusa

132

Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, u narodu popularniji kao Vajo. Pored lažnih obećanja poznat je i po objavama na svom Facebook profilu, tj. po statusima u kojima obavještava pučanstvo o svim svojim aktivnostima. Vajo dnevno objavi i po desetak statusa.

Građani Ugljevika izrazito su zabrinuti, zato što je načelnik u prethodnih nekoliko dana objavio samo dva statusa. U Ugljeviku se tokom vikenda igrao košarkaški turnir 3×3 i načelnik je u ponedjeljak dao svoj doprinos ovom turniru objavom statusa:

– Jučer sam gledao naše košarkaše, pomalo i tuđe (misli se na goste). Naravno iz kancelarije, pa čak i nedjeljom jer ova udobna stolica ne smije da trpi. Svaka čast momci, gledam vas odozgo (sa četvrtog sprata).

Statusi obavezno počinju sa „danas sam…” ili „večeras sam…“ kako bi građani imali informacije iz prve ruke. Međutim već je treći dan otkako načelnik nije ništa objavio, što je zabrinulo njegove sugrađane. Na naše pitanje zašto su toliko zabrinuti, oni kažu da načelnik objavljuje te statuse pravdajući se kako nešto radi i kako troši javni novac. Zbog toga su zabrinuti jer posrijedi može biti ili da načelnik ništa ne radi ili da se sprema na novu potrošnju novca.

Na svu sreću danas je načelnik objavio novi status. Ovaj put obavijestio je svoje sugrađane o svojim putešestvijima:

– Danas sam obilazio rupe koje se nalaze na ulicama naše voljene opštine, nije to štrašno, zakrpićemo ih, ali ćemo vam malko odbiti od plata.

Građani napokon mogu odahnuti jer je s njihovim načelnikom sve uredu, a upoznati su i u šta će se trošiti njihov novac.

Komentari