Naslovnica Politika Dragan Lukač se plasirao u finale političke konferencije boraca

Dragan Lukač se plasirao u finale političke konferencije boraca

319

Nakon pisanja Nebojše Vukanovića o navodnom sukobu između Dragna Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske i Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i člana Predsjesništva BiH, stigla je i potvrda o njihovom sučeljavanju. Kako bi prekinuli glasine u zajedničkoj izjavi saopštili su da je riječ o polufinalnoj borbi u okviru političke konferencije boraca.

Lukač je nakon prve runde u verbalnom okršaju gubio od Dodika, ali ga je nokautirao u drugoj borbi koja se odigrava pesnicama.

„Bila je to prava politička borba sa mnogo udaraca ispod pojasa, mnogo psovki i loših riječi, a na kraju sam zadovoljan konačnim ishodom. Radujem se finalnoj borbi i vjerujem u svoju pobjedu kako bih mogao predstavljati Republiku Srpsku na međunarodnoj sceni“, izjavio je Dragan Lukač.

Završni međunarodni turnir trebao bi se održati u Japanu, čiji političari već godinama suvereno vladaju u ovom sportu.

Lukač bi u finalu snage trebao odmjeriti sa Draganom Mektićem, a još uvijek nije poznato vrijeme i mjesto ovog dvoboja. Očekuje se neizvjesna borba, ali blaga prednost je na strani Lukača, budući da je u polufinalu savladao glavnog konkurenta.

Komentari