Naslovnica FEM kutak Djevojka otkrila da postoji još pisaca pored Andrića, Koelja i Bukovskog

Djevojka otkrila da postoji još pisaca pored Andrića, Koelja i Bukovskog

36

Amela iz Sarajeva, nakon dugo mučenja koji citat će objaviti na fejzbuku, sasvim slučajno je otkrila da postoji još mnogo drugih pisaca pored Ive Andrića, Paula Koelja i Čarlsa Bukovskog.

Ona je rekla da je iskoristila sve citate koje je mogla pronaći na internetu od ovih pisaca, i došla je do tačke gdje je čak čitala njihove knjige ne bi li našla neku rečenicu za statusa.

“Listala sam i čitala knjige, bilježila svaku riječ, međutim i to sam brzo istrošila, nisam znala šta ću, evo i danas kada pričam to je zaista težak period za mene”, priča nam Amela.

Govori da su njena reputacija i karakter koji je izgradila na društvenim mrežama dovedeni u pitanje.

“Nisam imala nijedan citat, pala sam u depresiju, jer svi u mojim prijateljima znaju da sam ja ona načitana i pametna, i sve mi prijateljice onda pišu “Pametno moe cmok” a muškarci me onda ne smatraju nekom glupom djevojkom lakog morala, nego pametnom djevojkom lakog morala”, rekla je ova nesretna djevojka.

Rješenje problema nastupilo je kada se požalila svojoj nani.

“Jedan dan rekla sam nani šta me muči i ona je rekla da je u njeno vrijeme bilo nešto što se zove biblioteka, pa sam tamo otišla i nisam mogla da vjerujem. Bilo je kao u džennetu. Tolike knjige, pisci, citati, sve mi je prolazilo kroz glavu  kako ću imati šta objavljivati do smrti”, ističe Amela.

Naravno, Amela nije uzela da čita knjige koje je pronašla, nego je zabilježila imena svih pisaca čije će citate guglati.

“Ma imam sad citata, ne može krava pojest, što se ono kaže u nas”, za kraj nam govori presretna Amela.

Komentari