Naslovnica Politika Bošnjo tvrdi da mu je 40 KM bilo dovoljno za vakcinu u...

Bošnjo tvrdi da mu je 40 KM bilo dovoljno za vakcinu u Beogradu

390

Izjava Šemsudina Mehmedovića, državnog parlamentarca iz Stranke demokratske akcije (SDA), o troškovima građana BiH za primanje vakcina u Beogradu izazvala je veliku buru u javnosti. Tim povodom kontaktirali smo Bošnju, koji se vaksinicao prošle sedmice i on tvrdi da ga je sve koštalo oko 40 KM.

Šemsudin Mehmedović prilikom gostovanja u emisiji „Jedan“ na BHT-u izjavio je: “Građanin Bosne i Hercegovine ako ode u Beograd ne može proći ispod 200 do 300 konvertibilnih maraka troškova, koje ostavi u Republici Srbiji i naravno dobije vakcinu koja košta nekih dvadesetak KM. Ako pogledamo ekonomskim rezonom, oni zapravo varaju građane Bosne i Hercegovine”.

Bošnjo je demantovao ove navode i ispričao svoju stranu priče:

„Prošle sedmice sam s jaranima išao primiti vakcinu i sve me koštalo oko 40 markica. Nas četvorica smo se utalili za gorivo i putarinu, napravili sendviče i krenuli. Uspjeli smo sve završiti do mraka i vratiti se kući“, tvrdi Bošnjo i dodaje da su gorivo nasuli u Federaciji BiH, tako da skoro ništa novca nisu ostavili ni Srbiji ni Republici Srpskoj.

Na naš upit je li razmišljao o revakcinaciji, Bošnjo se samo uhvatio za glavu i uz psovku rekao da mu je to dodatnih 40 KM i da nije o tome razmišljao na taj način. Još je dodao da kada malo bolje razmisli treba poslušati gospodina Mehmedovića i ne ići u Beograd na vakcinu jer ima puno bližih mjesta, poput Loznice.

Komentari