Naslovnica Sport Bh. košarkaši putuju na besplatnu ekskurziju u Köln 2022. godine

Bh. košarkaši putuju na besplatnu ekskurziju u Köln 2022. godine

113

U četvrtak je završeno žrijebanje za Eurobasket 2022, koji će se održati u Češkoj Republici, Gruziji, Njemačkoj i Italiji. Naši košarkaši bit će zajedno u grupi sa domaćinom Njemačkom, Francuskom, Slovenijom, Litvanijom i Mađarskom, zbog čega su svi u Košarkaškom savezu BiH odahnuli. Kako su nam izjavili iz Saveza, ovakva grupa pruža odličan alibi za svaki neuspjeh i da se mogu bez pritiska posvetiti organizaciji putovanja, koju će igračima predstaviti kao ekskurziju, odnosno nagradno putovanje za izboreno Evropsko prvenstvo.

– Ovo će biti odlični mečevi za naše mlade igrače da prikupe iskustvo igranja protiv najsnažnijih reprezentacija, ali ipak najbolje od svega je da ćemo se odlično zabaviti tokom ove besplatne ekskurzije, jer većina naših igrača nikada ranije nije bila u Kelnu – izjavio je Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH.

Eurobasket će trajati od 1. do 18. septembra 2022. godine, a branilac titule je ekipa Slovenije, koja je zajedno s našim momcima u grupi zbog čega bi Slovenci mogli sačuvati snagu, barem kada je u pitanju prvi dio takmičenja.

Komentari