Naslovnica Društvo Bear Grylls preminuo u Zenici zbog hladnoće

Bear Grylls preminuo u Zenici zbog hladnoće

125

Bear Grylls, najpoznatiji avanturista na svijetu, danas je preminuo u Zenici usljed prevelike hladnoće, potvrdili su za naš portal iz Kantonalne bolnice Zenica.

Edvard Majkl Grils je čuo za sibirske hladnoće u Bosni i Hercegovini, gdje je namjeravao snimiti nove epizode svoje popularne emisije. Današnji dan je trebao provesti u Zenici i njenoj okolici, međutim to je završilo pogubno za ovog poznatog televizijskog voditelja.

On je za sebe i svoju ekipu iznajmio stan u zeničkom naselju, ne sumnjajući da neće imati grijanja cijeli dan. Danas su iz zeničkog preduzeća J.P. “Grijanje” saopštili kako je zbog smrznute elektronike unutar preduzeća “Arcelor Mittal” obustavljena isporuka toplotne energije, što je dovelo do opšteg kolapsa u gradu. U nekoliko navrata je dolazilo i do nestanka električne energije, tako da ni konvektori nisu mogli spasiti neustrašivog Gryllsa.

Dežurni ljekar u KBZ je prokomentarisao slučaj za naš portal: “Kada su nam ga dovezle kolege iz Hitne pomoći, već su bile vidljive promrzline na njegovom tijelu i nije mu bilo pomoći. Trenutno se borimo da spasimo ostatak tima, ali nam rad otežavaju zimske rukavice koje smo primorani nositi.”

Komemoracija će biti održana sutra u Bosanskom narodnom pozorištu sa početkom u 20:00h, nakon čega će tijelo biti prebačeno u Sjevernu Irsku.

Komentari