Naslovnica Politika Bakir Izetbegović izmišlja novu naciju – Krošnjaci?

Bakir Izetbegović izmišlja novu naciju – Krošnjaci?

553

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) tokom posjete Mostaru iskoristio je priliku i  obratio se  javnosti. Kao i obično izgovorio je nekolicinu gluposti i insinuacija. Međutim ključna izjava opisuje odnose dva etnička naroda u BiH.

,,Bošnjaci i Hrvati su braća, mi smo nekada bili jedna nacija“, bio je jasan Izetbegović.

Na sastanku zatvorenom za javnost u restoranu Prestige u Mostaru Izetbegović i Dragan Čović, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) razgovarali su o ujedinjenju Bošnjaka i Hrvata u novu naciju, Krošnjaci! Ovi akteri tvrde da je ujedinjenje već počelo kroz djelovanje u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Pored skupa insinuativnih izjava, koje su rezmjenjivali predsjednici SDA i HDZ-a za bogatom trpezom, čuli smo gospodina Izetbegovića kako objašnjava gospodinu Čoviću:

,,Mi nismo tjerali Hrvate, to je bila glupa nasilnička politika. Dokaz tome je ministarstvo finansija na svim nivoma. Mi moramo nastaviti raditi bratski, kao i ranije, a ministarstvo finansija je garant tog bratstva“, uvjeravao je Izetbegović Čovića i dodao da je mjesto gradonačelnika Mostara dodatni bonus za ovo bratstvo.

Iako se očekivao konstruktivan razgovor budući na desetine gorućih problema u državi, osim dogovora oko nove nacije narodni lideri nisu ni pokušali odgovoriti na brojne izazove.

Komentari