Naslovnica Ekonomija Amazon za bh. tržište uvodi posebnu opciju: Cijena u PP

Amazon za bh. tržište uvodi posebnu opciju: Cijena u PP

1646

Amazon je najveća online prodavnica na svijetu, a nakon 26 godina postojanja napokon i Bosanci i Hercegovci mogu kupovati putem interneta u ovoj prodavnici. Za te potrebe tim sastavljen od inženjera, sociologa i psihologa uveo je posebnu opciju za naše tržište. Umjesto klasičnih cijena za proizvod, bit će dodatna opcija „Cijena u PP“ i bit će vidljiva samo korisnicima iz Bosne i Hercegovine.

„Ispitivanjem tržišta uvidjeli smo da ljudi u Bosni i Hercegovini uživaju u neznanju. To neznanje doseže toliko daleko da u njihovim lokalnim online prodavnicama više od polovine proizvoda nema cijene, nego piše po dogovoru. Kada se javi neko zainteresiran za kupovinu najčešći odgovor je – cijena u PP, stoga vođeni takvim lokalnim navikama omogućili smo tu opciju našim kupcima iz ove države. Iskoristila bih ovu priliku i da poželim dobrodošlicu kupcima iz Bosne i Hercegovine, ali i ostale 84 nove zemlje koje mogu kupovati preko Amazona“, izjavila je Sandra Cash, regionalna menadžerica za zemlje Adriatic regije.

Korisnici u BiH, kao i inače, imali su stotinu zamjerki i govorili da je prije bilo bolje. Najviše ih smeta skupa poštarina, a neki od njih kažu da na Amazonu ne mogu kupiti bika, dok na PIK-u (današnji OLX) to mogu, zbog čega je PIK i bolja online prodavnica.

Amazonov godišnji prihod za 2020. godinu iznosio je 386 milijardi dolara, što je 37,62 posto više u odnosu na 2019. godinu, pa se s razlogom pitamo zašto su omogućili ovdašnjem narodu da im pišu komentare kako ništa ne valja i kako je sve preskupo.

Komentari